Блог "Майстерні одягу Ярини ЖУК"

Цей блог створений насамперед для спілкування.
Усі враження, отримані від перегляду нашого сайту: www.yarynazhuk.com, можна викладати тут, щоб ми знали, як і в якому напрямку рухатись далі.

Для тих, хто тут вперше, нагадаємо, що розробляючи моделі сучасного одягу на основі старовинних традиційних українських вишиванок, Майстерня не виготовляє масових партій одягу. Кожна модель випускається в обмеженій кількості або в єдиному екземплярі.
Лідер Майстерні - дизайнер львівської школи Ярина ЖУК :)

пʼятницю, 19 вересня 2008 р.

Всепереможний голос преси


світлина з ресурсу caricatura.ru

Щиро дякуємо нашій клієнтці і просто хорошій людині Наталі та її добрій подрузі з "Газети по-українськи" котра посприяла публікації цієї статті! Для нас це було дуже великою справою - потрапити на шпальти видання. Раніш думалось що за все в нашому світі треба платити. Дякуємо за приємне враження.
Ми б хотіли розповісти більше про специфіку нашої роботи, оскільки в статті допущено деякі неточності.

Ярина Жук шиє одяг у народному стилі Свої моделі дизайнерка продає через Інтернет.

23.04.2008 15:10

Сорочку 5-річної доньки Софії майстриня розшила трилисником. Такий узор характерний для вишиванок Прикарпаття. Низ рукавів оформила тафтою. Дитина має дві вишивані сорочки та сукню.


"Сорочку 5-річної доньки Софії майстриня розшила трилисником. Такий узор характерний для вишиванок Прикарпаття. Низ рукавів оформила тафтою. Дитина має дві вишивані сорочки та сукню". (фото з родинного архіву Ярини Жук)

29-річна Ярина Жук із Івано-Франківська шиє й оздоблює одяг на замовлення.

Жіночі та чоловічі сорочки, сукні, костюми прикрашає вишивкою. Розшиває також сумки та ремені. Оздоблює їх бісером, камінцями і шкіряними мотузками.

— Ніколи не думала, що таке можна носити. Не люблю шароварщини, — каже 30-річна Любов Кривенко зі Львова. — А чоловік мій любить. Торік на день народження подарував мені вишивану сорочку. Це єдина річ, яку я літом носила мало не щодня. Вона із льону, у спеку — миле діло. Візерунок ненав’язливий, легка вишивка чорною ниткою.

Анатолій Кривенко, 40 років, побачив моделі Ярини Жук в Інтернеті. У відрядженні на Львівщину зайшов у магазин "Скриня" в Східниці. Це єдиний салон-магазин майстрині. Сорочку дружині купив за 600 грн.

— Люди хочуть зручного одягу, а вишите знову модне, — говорить дизайнерка. — Беру лляне полотно із додатком віскози, воно добре носиться і не дуже мнеться. Колір обираю від білого до жовтуватого. На замовлення розшиваю на кольоровому тлі.

"Жук вишиває гладдю та болгарським хрестиком. Усе робить швейною машинкою. Візерунок прикрашає бісером і камінцями."

— Кожен регіон України має свою специфіку вишивання, — пояснює майстриня. — Київщина любить квіти і геометричні фігури, Львівщина — дрібні квіти, Буковина — яскрава і барвиста. Білим по білому люблять вишивку на Полтавщині, гуцули замовляють щось із геометричним, а лемки — із рослинним орнаментом. Для Західної України шию сорочки з пишним рукавом, для Центральної щось витончене, на Сході хочуть строге під шию.

"Візерунок прикрашає бісером і камінцями"

Блондинкам дизайнерка не радить одягати вишиванок із великими яскравими орнаментами.

— Зараз вишиваю для американців, — говорить. — Із ними простіше, бо звикли замовляти товар по Інтернету. Наші хочуть ручної роботи. Кажуть, вишивальниця вкладає душу, а я сперечаюся. Із душею людина для себе вишиває або для рідних. На продаж усе робиться нашвидкуруч, щоб заробити грошей.

Майстриня працює вдома. Має стіл для креслення, місце під швейну машину, примірочну. Замовлення приймає через Інтернет. Клієнти надсилають свої мірки та побажання. Самі пропонують ціну і вказують строк, коли хотіли б отримати товар.

— Колектив креативного бюро "Сахар" із Києва замовив сорочку для боса Андрія Федорова, — розповідає жінка. — Захотіли вишиваний вензель із буквою "ф", навіть фото іменинника надіслали. Нібито бос був задоволений. А загалом замовлень не люблю — то обмеження.

"Одну сорочку Ярина робить тиждень, плаття чи костюм — два-три. Продає одяг за 500–1500 грн. За ремінь бере 80–300 грн. Інформацію про свої роботи Ярина Жук розмістила на сайті "Українські інтернет-крамниці".

Півтора року тому вивісила фотографії виробів у розділі "Рідна мода". Інформацію про себе продублювала англійською. Час від часу розміщує нацимбаліста сайті фотографії нових колекцій жіночого, чоловічого та дитячого одягу. Щодня сторінку Ярини переглядає сотня людей.

Вікторія ЦИМБАЛІСТА

Ми дуже дякуємо журналістці за роботу, а виданню за проявлений до нас інтерес. Аналіз статті незабаром з'явиться в цьому блозі пізніше - слідкуйте за рекламою! :-)))

Немає коментарів: