Блог "Майстерні одягу Ярини ЖУК"

Цей блог створений насамперед для спілкування.
Усі враження, отримані від перегляду нашого сайту: www.yarynazhuk.com, можна викладати тут, щоб ми знали, як і в якому напрямку рухатись далі.

Для тих, хто тут вперше, нагадаємо, що розробляючи моделі сучасного одягу на основі старовинних традиційних українських вишиванок, Майстерня не виготовляє масових партій одягу. Кожна модель випускається в обмеженій кількості або в єдиному екземплярі.
Лідер Майстерні - дизайнер львівської школи Ярина ЖУК :)

четвер, 25 вересня 2008 р.

Роздуми...

...Ось, міркую на тему національного вбрання. Зараз переважна більшість носить лише вишивані сорочки, комбінуючи їх з джинсами, брюками, звичайними спідницями, тощо. Ну, під джинси, звісно, кросівки, туфлі, черевики, капці - кому що зручно. на плече - сумку, в руку портфель або течка і уперед! Ось, власне на тому і закінчується наслідування національного костюму.

А де ж постоли, запасочки, плахти, штани? Брила, чільця, кресані, віночки, хустки?

Звісно, на роботу в гуцульській кресані, що прикрашена фазанячим пір'ям не прийдеш. (А шкода!!! - Хотілось би подивитись на обличчя колег та шефа :) Але цікаво, багато хто вміє комбінувати національний одяг, і зібрати, скажімо, бездоганне вбрання гуцула з Верховини, бойка Борислава, чи мешканця Черкащини? Так, щоб не помилитись, і не намішати, не одягнути полтавську сорочку з закарпатськими штанами :) І де цьому вчитись? Хіба лише гортаючи підручники з етнографії?...

Звісно, найпростіший та найрозумніший варіант - розпитати бабцю чи дідуся, поговорити зі старожилами тієї місцини, звідки Ви родом... Але мусимо ж знати!... І не тільки знати, але ще й мати! :)

P.S. Доречі, но сорочок, костюмів та футболок, на сайті Майстені можна підшукати сумки та пояси. Ласкаво просимо!

-----------------------------------------------------------------------------------
світлина з ресурсу newsru.ua

Немає коментарів: