Блог "Майстерні одягу Ярини ЖУК"

Цей блог створений насамперед для спілкування.
Усі враження, отримані від перегляду нашого сайту: www.yarynazhuk.com, можна викладати тут, щоб ми знали, як і в якому напрямку рухатись далі.

Для тих, хто тут вперше, нагадаємо, що розробляючи моделі сучасного одягу на основі старовинних традиційних українських вишиванок, Майстерня не виготовляє масових партій одягу. Кожна модель випускається в обмеженій кількості або в єдиному екземплярі.
Лідер Майстерні - дизайнер львівської школи Ярина ЖУК :)

понеділок, 6 жовтня 2008 р.

Заїзд з вулиці Кукурудзяної...

"Львівський тиждень моди" тривав рівно три дні. Це на один день більше, в порівнянні з минулим роком. Наступний ж "тиждень" триватиме чотири дні - подейкують втаємничені особи.

Почнемо з організації. Тут варто відмітити, що вся проблема цього заходу полягала в тому, що він ще молодий. Звідси і проблеми з організацією, промоцією та складом учасників.

Ось приклад плакату "Lviv Fashion Week" - це орієнтир, за яким відвідувач мають знайти вхід у виставковий центр.


Захід проходив у виставковому центрі "Лемберг".


Будівля розташована на одній з найбільших вулиць Львова - вул. Богдана Хмельницького. Проте вхід в виставковий центр був з протилежного боку - з вулиці Кукурудзяної. Околиці, зізнаюсь, вражали. День перед нашим візитом випав дощ. Люди, котрі добирались пішки - повертались з цієї точки додому, бо були по-вуха в болоті.


Було заявленно суддівство, але хто саме були були ці судді, особисто для нас так і залишилось таємницею. Хто відбирав учасників? Хто оцінював труд молодих модельєрів? Невідомо.

Публіка була як і на усіх модних показах - гламурна до неможливості. Але саме мистецької складової було досить мало. Серед відвідувачів були помічені кілька викладачів з Львівської академії мистецтв, учасники показів та шоу-рума. Решта - персони невідомого походження з неймовірно пихатими обличчями та преса.



Кілька слів про самих модельєрів. Ми утримаємось від оцінки представлених колекцій (перепрошуємо за повтор), тому що ми - не експертна рада. Ми відвідали показ торгової марки Folk L'OR (фото кількох костюмів ми презентуємо в цьому пості). Грамотна робота та цікаве виконання. Величезне враження отримали від колекції вірменського дизайнера Кеворка Шадояна. На жаль, фото з-за завіси вийшли не дуже якісні, а пильна охорона не давала й пташці пролетіти без запрошення.



Загалом враження позитивні. Добре, що молодь сама намагається пробити собі шлях. Попри дрібні недоробки, "Львівські тижні моди", хоч і не складають конкуренцію головному подіуму країни, але додадуть свіжой струмінь в те болото, що зветься українським модним ринком :)

Немає коментарів: