Блог "Майстерні одягу Ярини ЖУК"

Цей блог створений насамперед для спілкування.
Усі враження, отримані від перегляду нашого сайту: www.yarynazhuk.com, можна викладати тут, щоб ми знали, як і в якому напрямку рухатись далі.

Для тих, хто тут вперше, нагадаємо, що розробляючи моделі сучасного одягу на основі старовинних традиційних українських вишиванок, Майстерня не виготовляє масових партій одягу. Кожна модель випускається в обмеженій кількості або в єдиному екземплярі.
Лідер Майстерні - дизайнер львівської школи Ярина ЖУК :)

суботу, 4 жовтня 2008 р.

А у Львові дощик та "Львівськи тижні моди"

Львів… Не один рік пройшов з цим містом. Він став нам як рідний. Знаходячись з оказією в місті Лева, приємно погуляти по вуличках, зустріти знайомих, відмітити, що щось змінилось, а щось ні.



Торгівельний центр «Магнус», п’ятий поверх, заклад «Тарко». Звідси відкривається вид на центральну частину міста (ну, власне, «центральну» частину, то гучно сказано, бо видно здебільшого лише верхівки найвищих споруд та дахи). Але і це тішить око, коли приїжджаєш до Львова добре, якщо хоч раз на місяць.



За вікном типова львівська погода – «мжичка» (дрібненький дощик, від якого навіть парасоля мало рятує, бо він такий легкий, що висить у повітрі як тонкий водяний пил). В таку погоду добре сидіти ось так, в якійсь кнайпі, на столі кава з коньяком, ноутбук і фотоапарат… Нікуди не спішити і ні про що важливе не думати…



А думати, насправді є про що. Цими днями у Львові тривають тижні моди «Lviv Fashion Week». Явище для Львова неординарне і неоднозначне. Неординарне тому, що створений він як альтернатива «пафосним» Київським тижням Ukrainian Fashion Week, на котрі молодим дизайнерам пробитись дуже важко (організатор «LFW», Петро Нестеренко-Ланько відчув це на собі, з боями пробившись два роки тому на головний подіум країни). А неоднозначне тому, що правила проведення дещо відрізняються від загальноприйнятих. Чому? У всьому світі ставка робиться на «байєрів» - професійних скупщиків колекцій. Організатори ж «LFW» роблять упор на підприємства, що потрібують молодих талановитих дизайнерів. Своєрідна біржа fashion-праці виходить :)



Повне враження від «LFW» ми отримаємо вже завтра, коли відвідаємо цей перфоманс, але попереднє враження вже склалось після перегляду офіційного сайту «Lviv Fashion Week». Перше, що кидається в очі, відсутність… подіуму. Звичного нам «язика», на якому власне, і відбувається дефілє, нема – змість нього звичайний ковролін. Це мінус, як на мене.



Я втримаюсь від детальних коментарів стосовно презентованих у попередні два дня колекцій (це справа критиків), але відмічу, що одного з критеріїв відбору на показ, а саме (цитую): «Моделі мають бути комерційними, адаптованими до подальшого масового тиражування, орієнтованими на споживача (крайній авангард небажаний)» - більшість модельєрів не дотримувалась. Авангарду було досить і навіть більше.

Зрештою, повне враження буде завтра, а сьогодні є тільки Львів, кава, мжичка і спокій…

------------------------------------------------------------------------------------
світлини з ресурсу lvivfashionweek.com
фото Євгена Кравса

Немає коментарів: