Блог "Майстерні одягу Ярини ЖУК"

Цей блог створений насамперед для спілкування.
Усі враження, отримані від перегляду нашого сайту: www.yarynazhuk.com, можна викладати тут, щоб ми знали, як і в якому напрямку рухатись далі.

Для тих, хто тут вперше, нагадаємо, що розробляючи моделі сучасного одягу на основі старовинних традиційних українських вишиванок, Майстерня не виготовляє масових партій одягу. Кожна модель випускається в обмеженій кількості або в єдиному екземплярі.
Лідер Майстерні - дизайнер львівської школи Ярина ЖУК :)

понеділок, 22 березня 2010 р.

Весна! А у Майстерні є новинка! :)

Нарешті прийшла довгоочікувана весна! Зійшов сніг, з"явилися перші квіти, душа рветься на волю, і хочеться чогось новенького.
А новеньке і не забарилось!
Зустрічайте - сорочка "Бандерівська"!


Буває так, що в модельєра народжується ідея, візерунок, конфігурація моделі, з'являється ескіз, потім іде робота з підготовки вишивки, пошиття, доводки... А назва все якось не приходить...

У випадку з цією сорочкою, назва з'явилась одразу, як Ярина розгорнула заготовку з візерунком: "Бандерівська"! Ну, по-перше, характерні кольори. Тільки не "червоне - то любов, а чорне - це журба", а кольори прапорв визвольних змагань - "Прапор червоно-чорний це наше знамено: Червоне – це кохання, а чорне – пекла дно"... А крім того, гострі листочки на візерунку нагадують емблему українських повстанців. А стримана кольорова гама і колір полотна - це як жорсткі умови підпільної боротьби наших дідів та прадідів за свою ідею, за свою землю, за своїх рідних, за своїх нащадків. За те, у що вони вірили щиро і від усього серця. За те, у що вірять галичани, де майже в кожній хаті був учасник проводу або співчуваючий.


І хоча візерунок на сорочки зовсім не прикарпатський, звідки родом Степан Бандера, а подільський, з тернопільщини (за мотивами улюблених модельєркою борщівських вишивок), назва так і прикипіла до сорочки :)

Сорочка з пазушкою без застібки, з уставкою на рукаві. На спині, вище талії вишукані зав'язочки (тип крою "трапеція" та защипи у верхній частині пілочки не передбачає виточок).


Крім сорочки, існує ще і варіант сукні.


Цю сукенку вже замовила собі одна юна панянка на останній дзвоник :)
Словом, новинка від Майстерні одягу Ярини ЖУК вже отримала гарний початок!
Незабаром на блозі чоловічій варіант сорочки :)

Країна має знати своїх героїв. Але називаючи нашу нову сорочку "Бандерівська", ми не переслідували цілі популяризації голови проводу ОУН. Степан Бандера буде Героєм незалежно від президентских указів, політичної метушні та думки Брюселя чи Москви. Не залежно від загострення пропаганди.Наш земляк - неоднозначна фігура. Але для нас - він символ боротьби за мрію українців про сильну і незалежну державу на ймення Україна.
Слава Україні!

Немає коментарів: