Блог "Майстерні одягу Ярини ЖУК"

Цей блог створений насамперед для спілкування.
Усі враження, отримані від перегляду нашого сайту: www.yarynazhuk.com, можна викладати тут, щоб ми знали, як і в якому напрямку рухатись далі.

Для тих, хто тут вперше, нагадаємо, що розробляючи моделі сучасного одягу на основі старовинних традиційних українських вишиванок, Майстерня не виготовляє масових партій одягу. Кожна модель випускається в обмеженій кількості або в єдиному екземплярі.
Лідер Майстерні - дизайнер львівської школи Ярина ЖУК :)

вівторок, 23 лютого 2010 р.

Гетьманська. Частина третя.

Якщо у Гетьмана є кохана Дружина, тоді обов'язково має бути і спадкоємець славного козацького роду. А в спадкоємця, звісно, сорочка. Презентуємо продовження дитячої серії елітного вишиваного вбрання "Гетьманське".


Маленький козачок у такий сорочці виглядатиме справжнім лідером, Як і його тато у чорній сорочці "Гетьманська". Так склалось, що чоловіча, жіноча, сорочка для хлопчика та для дівчинки, усі пошиті з різних тканин. Чоловіча - чорна. Жіноча - білосніжна. Дівоча - з тканини кольору слонової кістки. А сорочка для хлопчика - кольору небіленого волокна. Об'єднує їх те, що при створенні цієї елітної серії використані вишивкові мотиви козацької старшини.


Вишивка козацької старшини унікальне явище в історії українського мистецтва. З'явилась вона на початку XVII століття і притаманна була (виходячи з назви) військовій еліті. Яскравою ознакою вишивки був переважно рослинний характер орнаментів.


В одному із наступних постів ми охопимо усі сорочки серії "Гетьманська", оскільки це найбільша серія, яку ми коли небудь випускали. А також відкриємо серію публікацій про безліч давніх технік мотивів вишивання, що відновлює у своїх виробах Майстерня одягу Ярини ЖУК :)

Немає коментарів: