Блог "Майстерні одягу Ярини ЖУК"

Цей блог створений насамперед для спілкування.
Усі враження, отримані від перегляду нашого сайту: www.yarynazhuk.com, можна викладати тут, щоб ми знали, як і в якому напрямку рухатись далі.

Для тих, хто тут вперше, нагадаємо, що розробляючи моделі сучасного одягу на основі старовинних традиційних українських вишиванок, Майстерня не виготовляє масових партій одягу. Кожна модель випускається в обмеженій кількості або в єдиному екземплярі.
Лідер Майстерні - дизайнер львівської школи Ярина ЖУК :)

неділю, 14 червня 2009 р.

ПОКАЗ - як це було.

Повертаючись до подій, що стались у Майстерні останнім часом, можна сказати, що ми пройшли бойове хрещення і вийшли на велику дорогу в fashion business. До цієї важливої для нас події (нашого першого показу), стались ще дві, не менш важливі. А саме: передпрем'єрна виставка у Києві та передпрем'єрна презентація у Тернополі.
Про виставку в Києві ми вже розповіли тут, а у Тернополі ми презентувались в мережі книжкових магазинів "Дім книги", видавництва "Навчальна книга - Богдан" - це наші давні друзі. Презентація була по-домашньому затишна та по-родинному тепла.



Перший день презентації пройшов дуже насичено - виступали дітки, ми розповіли про нову колекцію, після чого презентація плавно перейшла в спілкування з публікою. Другій день повністю пройшов у розмовах з відвідувачами стенду. Після Києва (де наша виставка тривала десять днів), два дні, що були проведені на стенді в Тернополі промайнули дуже швидко.



Крім того, у Тернополі ми прийняли перші замовлення на речі з нової колекції "ПІД ЗНАКОМ ПИСАНКИ".



Розминка у Києві та Тернополі морально підготувала Майстерню до першого показу, який ми організували у арт-кафе "Гармидер", у Івано-Франківську. Івано-Франківськ був обраний не випадково - на закритому показі ми хотіли зібрати і родину, і клієнтів, які були з Майстенею з першого дня існування, і партнерів, з якими працюємо і тих, з якими хочемо працювати, та й просто хороших людей :)


Вибір залу для показу виявився неабиякою проблемою - адже вимоги до приміщення для модного показу специфічні - це і поле для "язика" (так на професійному жаргоні називають подіум) і освітлення, і розміщення відео-стенду та банерів. Зі усіх приміщень, що були мною оглянуті, найбільше для таких заходів підходив саме"Гармидер".


Наступна задача - розмістити, розважити та почастувати дорогих гостей. Згідно списку було 68 запрошених. Але насправді їх виявилось понад 90. Яким чином а такому невеличному залі помістились усі хто прийшов, для мене й досі загадка :) Але найбільша загадка, як в тамбурі 2.5 Х 2 метри помістилось 20 моделей, модельєр, конструктор та режисер показу? Це як в анекдоті з "горбатим" "Запорожцем" - а хто ж вам вчора на баяні грав?
Попри усі складності та дрібні проблеми, показ вийшов. Вів показ фронтмен популярного гурту "Перкалаба" Андрій ФЕДОТОВ ака "Федот". Отже увага глядачів не розсіювалась ані на хвилину :)


Перед показом Федот надав слово писменниці Марії Чумарній - одній з найкрупніших фахівців з вишивки. Наша добра знайома пані Марія знову зачарувала усіх присутніх :) Далі підуть цитати, з рецензії мисткині: "Цінність цієй колекції в тому, що Ярина поламала найпоширеніший стереотип щодо вишивки - біла сорочка, де хрестиком вишиті квіти в двох кольорах - червоному та чорному" - сказала пані Марія. "Колекція виконана в дуже комфортних та приємних кольорах. Несподівані поєднання чорного та бірюзового кольорів дає неочікуваний спокій, а коричневий кольор землі, та пшенично-жовтий повертають нас у первісну українську природу".


Коли інтерес, до нової колекції "ПІД ЗНАКОМ ПИСАНКИ", що був майстерно підігрітий пані Марією, сягнув критичної відмітки, Федот зрозумів, що настав, нарешті час, презентувати результат річної роботи Майстерні одягу Ярини ЖУК.

Над показом колекції працювала школа краси "Ювента" під керівництвом Тетяни Терсенової-Завадовської. Серед дівчат - "міс Прикарпаття", а також моделі, що працюють з відомими домами моди "Armani", "Gucci", "Valentino" та інших світових марок. Одним словом краса - страшна сила.

Але кульмінацією показу став вихід творця колекції - Ярини ЖУК :)

Після показу вгорі, на п'ятому поверсі книгарні "Є" розпочалась прес-конференція Ярини ЖУК, а внизу розпочався фуршет в українському стилі (традиційний великодній стіл) та виступ гурту "Real Jazz".



Результат показу - захоплення родини, щирі привітання від друзів, зміцнення зв'язків зі старими партнерами та поява нових, продаж колекції та відгуки в пресі:





газета "Галицький кореспондент"

Дякуємо усім журналістам, що зробили матеріали. А решті журналістів, що прийшли просто потусуватись та попоїсти я обіцяю - що на наступному показі фуршет буде ЩЕ КРУТІШИМ! :)

А також, дякуємо Богові, Батькам, Родині та Вам, нашим читачам за цю колекцію! :)

1 коментар:

Анонім сказав...

Гарна колекція! Дуже все подобається - і кольори, і орнаменти, і крій. Справжнє свято! Для автора блогу: приємно читати ваші статті.