Блог "Майстерні одягу Ярини ЖУК"

Цей блог створений насамперед для спілкування.
Усі враження, отримані від перегляду нашого сайту: www.yarynazhuk.com, можна викладати тут, щоб ми знали, як і в якому напрямку рухатись далі.

Для тих, хто тут вперше, нагадаємо, що розробляючи моделі сучасного одягу на основі старовинних традиційних українських вишиванок, Майстерня не виготовляє масових партій одягу. Кожна модель випускається в обмеженій кількості або в єдиному екземплярі.
Лідер Майстерні - дизайнер львівської школи Ярина ЖУК :)

вівторок, 30 грудня 2008 р.

Тернопіль. Хроніки.

А ось і обіцяні фото з імпрези у Тернополі (опис подій тут). Оцінивши ефект від цього заходу, ми прийняли рішення, що й надалі прийматимемо участь у подібних показах.

Перш за все, усі, кого зацікавили наші роботи, мають можливість подивитись на вироби, та потримати їх в руках, а то й поміряти. А також запитати про все, про що бракує часу запитати через інтренет.

А по-друге, корисно дізнатись думку людей про нашу роботу. Це допомагає при створенні колекцій. Тому запрошуємо Вас на імпрези, що проходитимуть у наступному році! Про них я повідомлятиму у цьому блозі.

Отже, все розпочалось з виступу Марії Чумарної. Рідкісний знимок.


Під час виступу не було чути навіть клацання фотоапаратів - пані Марія розповідала такі неймовірні речі, що аудиторія, перетравлюючи отриману інформацію, забувала користуватись знімальною технікою. Вищепоказана світлина - виключення. Фотограф Ростик зробив її на словах привітання.

Після лекції Марії Чумарної слово взяла Віра Матковська.


Розповідь пані Віри була простою та невимушеною. Активізувались фотографи - колекція борщівських сорочок варта кількох хороших світлин.


Колекція не лежить мертвим грузом - Віра Матковська люб'язно ділиться своїм скарбом - одягає різні творчі колективи. Наприклад, оцих дівчаток.

А ось великі державні чиновники буває, нарікають, мовляв, даєте усім, хто попросить, а народна спадщина від цього псується, зношується... Що ж залишимо нащадкам?
Аніж нарікати, краще б допомогли з приміщенням для постійної експозиції, ось там нащадки й змогли б помилуватись народною спадщиною. А зараз ця краса зберігається у колекціонерки у двохкімнатній квартирі. Агов, чиновники, чули? :) Приміщення потрібне!

Люди цікавляться роботами Ярини Жук.


Ті, що дуже хотіли, одразу ж замовляли. Зрозуміло - свята ж попереду :)


Марія Чумарна не тільки цікавилась, але й активно обговорювала. Виявляється, писанкові мотиви, що Ярина використала у костюмі "Писанка" (праворуч від пані Марії - вона як раз про нього говорить), це сильний елемент захисту. Крім писанок, такий візерунок зустрічається на щитах скандинавських вікінгів. (Той, хто цікавиться, детально роздивитись малюнок може тут).



Ну, і преса, звісно, теж усім цікавилась :)


Богдан Будний (організатор та натхненник "Свята вишиванки", власник видавництва "Богдан" (www.bohdan-books.com), та мережі книгарень "Дім книги"), в осаді журналістів.


Ось такі справи!

Веселих свят! :)

Немає коментарів: